Regim Alimentar Hemoroizi

regim hemoroizi

O mare parte din populație suferă, cel puțin o dată în viață, de hemoroizi. Pe lângă tratamentul recomandat de medicul specialist, este indicat să acorzi o atenție deosebită schimbării stilului de viață.

Hemoroizii & Alimentația

În vederea ameliorării bolii hemoroidale, dar și în vederea prevenirii acesteia, este important să respecți două reguli importante în ceea ce privește dieta: consumul de fibre și hidratarea corespunzătoare.

Consumul regulat de fibre, în special cele provenite din alimentație, ajută la menținerea echilibrului intestinal și, de asemenea, previne constipația. Fasolea, ovăzul, cartofii sau merele sunt doar câteva exemple de alimente bogate în fibre.

Hidratarea este importantă pentru sistemul digestiv, astfel încât acesta să poată gestiona cantitățile de fibre consumate. Astfel, 8-10 pahare de apă pe zi sunt recomandate în cazul persoanelor care se confruntă cu boala hemoroidală.

Aplicarea câtorva reguli de alimentație zilnic te vor ajuta în prevenirea hemoroizilor și în ameliorarea bolii.

Din ce este alcatuită dieta pentru hemoroizi?

Respectarea câtorva reguli de bază în dieta pentru hemoroizi te poate ajuta să iți îmbunătățești calitatea vieții. Ia în considerare următoarele sfaturi în vederea creării unui regim alimentar adecvat:

·       Alimentația bazată pe consumul de fibre contribuie la buna funcționare a întregului organism și a tranzitului intestinal. Include un minim de 25-30g de fibre în dieta zilnică, în special la micul dejun;

·       Fructele și legumele sunt bogate în vitamine, minerale, fibre, substanțe nutritive și asigură un aport suplimentar de apă corpului;

·       Inlcude în meniul tău alimente ce conțin acizi grași nesaturați, care lubrifiază mucoasa intestinală, reducând șansele apariției constipației;

·       Bea multe lichide. Poți opta și pentru ceaiuri din plate medicinale pentru eficientizarea tranzitului intestinal;

·       Consumă produse ce furnizează probiotice: iaurtul și chefirul sunt două dintre opțiunile recomandate ce ajută la sănătatea digestivă.

Alimente de evitat în regimul pentru hemoroizi

Am stabilit ce poți manca atunci când ai hemoroizi, dar care sunt alimentele de evitat atunci când te confrunți cu această problemă? În primul rând, produsele sărace în fibre sunt contraindicate, fiind responsabile pentru apariția constipației. În aceasta categorie se încadrează carnea, brânza și fast food-ul.

De asemenea, este indicat să renunți la vicii precum alcoolul, tutunul sau chiar și la cafea, ele putând fi un factor agravant în boala hemoroidală.

Află mai multe sfaturi utile și informații despre dieta și regimul alimentar pentru hemoroizi din articolele noastre:

 • Unde Se Găsesc Grăsimile Sănătoase

  Unde Se Găsesc Grăsimile Sănătoase

  Dieta are un rol foarte important la nivel preventiv și curativ în boala hemoroidală.
  Este important ca alimentele care pot cauza afecțiuni digestive cum ar fi constipația sau diareea să fie cunoscute și evitate, iar în locul lor să se aleagă mâncăruri benefice organismului.

   
 • Cum Să Evitați Constipația

  Cum Să Evitați Constipația

  Constipația însoțită de forțarea defecației poate să cauzeze apariția bolii hemoroidale. Prevenția acestei tulburări digestive se realizează prin adoptarea unui regim alimentar echilibrat bogat în fibre, fructe și legume, dar și printr-o hidratare corespunzătoare a organismului cu minimum doi litri de lichide pe zi.

   
 • Dieta În Timpul Sarcinii

  Dieta În Timpul Sarcinii

  Hemoroizii apar frecvent din cauza modificărilor din organismul femeii pe perioada sarcinii, dar aceștia dispar după naștere, odată cu condițiile favorizante.

   
 • Obiceiuri Alimentare Care Îți Inflamează Hemoroizii

  Obiceiuri Alimentare Care Îți Inflamează Hemoroizii

  Atunci când suferi de hemoroizi obiceiurile tale alimentare precum și stilul de viață se schimbă. Iată câteva alimente pe care trebuie să le eviți pentru a reduce riscul inflamării hemoroizilor.

   
 • Alimente Care Trebuie Evitate În Boala Hemoroidală

  Alimente Care Trebuie Evitate În Boala Hemoroidală

  Dieta este un element foarte important în prevenția bolii hemoroidale. Limitând consumul de alimente sărace în fibre se pot evita tulburările digestive cum ar fi diareea sau constipația. Acestea cresc presiunea din interiorul colonului și sunt însoțite de forțarea defecației, putând fi cauza pentru apariția hemoroizilor.

   
 • Influența Stresului În Boala Hemoroidală

  Influența Stresului În Boala Hemoroidală

  Stresul reprezintă unul dintre factorii care contribuie la apariția crizei hemoroidale. În asociere cu o alimentație neadecvată, cu sedentarismul, cu efortul depus la ridicarea greutăților sau cu obezitatea, situațiile stresante pot duce la inflamarea hemoroizilor.

   
 • Importanța Consumului De Semințe, Fructe Și Legume Crude

  Importanța Consumului De Semințe, Fructe Și Legume Crude

  Prin fierbere, coacere, prăjire sau congelare alimentele își pierd din vitamine și din proprietățile nutritive. Consumul de semințe, nuci, fructe sau legume este indicat persoanelor care suferă de hemoroizi pentru că acestea sunt bogate în fibre vegetale care au un efect reglator asupra tranzitului intestinal.

   
 • Sucuri Recomandate În Criza Hemoroidală

  Sucuri Recomandate În Criza Hemoroidală

  Hidratarea și consumul de fibre sunt foarte importante în criza hemoroidală, dar au și un rol preventiv.
  Prepararea de sucuri naturale din fructe și chiar legume reprezintă îndeplinirea simultană a acestor cerințe atât de necesare pentru persoanele care suferă de hemoroizi.

   
 • De Ce Ar Trebui Să Evitați Cofeina Dacă Suferiți De Hemoroizi

  De Ce Ar Trebui Să Evitați Cofeina Dacă Suferiți De Hemoroizi

  Mulți dintre noi nu și-ar dori să își imagineze diminețile fără o ceașcă de cafea.În ciuda faptului că această băutură are un gust bun, o aromă deosebită și este o sursă garantată de energie, cafeaua poate agrava durerea și neplăcerile create de hemoroizi.

   
 • Cum Influențează Ghimbirul, Ceapa Și Usturoiul Hemoroizii

  Cum Influențează Ghimbirul, Ceapa Și Usturoiul Hemoroizii

  În criza hemoroidală este important să se acționeze de la primele simptome, dar prevenția e la fel de importantă ca și tratamentul. Prin consumul de alimente bogate în fibre însoțit de o hidratare corespunzătoare (minimul 2 litri de lichide pe zi), se elimină ...

   
 • Alimentația Bogată În Fier

  Alimentația Bogată În Fier

  Fierul este necesar organismului pentru că are rol în producerea celulelor roșii ale sângelui care, printre altele, contribuie la oxigenarea și arderea grăsimilor. În consecință, fierul este benefic și pentru vasele sanguine care prezintă dilatații varicoase în criza hemoroidală.
  Carența de fier este foarte răspândită ceea ce înseamnă că un consum adecvat de alimente

   
 • Alimente Recomandate Pentru Prevenția Hemoroizilor

  Alimente Recomandate Pentru Prevenția Hemoroizilor

  O alimentație echilibrată este cel mai simplu mod de a ne îmbunătăți starea de sănătate.Dieta bogată în fibre, fructe și legume, însoțită de o hidratare corespunzătoare a organismului previne constipația și diminuează riscul apariției bolii hemoroidale.