Sucuri Recomandate În Criza Hemoroidală

Hidratarea și consumul de fibre sunt foarte importante în criza hemoroidală, dar au și un rol preventiv.

Prepararea de sucuri naturale din fructe și chiar legume reprezintă îndeplinirea simultană a acestor cerințe atât de necesare pentru persoanele care suferă de hemoroizi.

Indiferent dacă sunt stoarse sau mixate, fructele și legumele neprocesate își păstrează proprietățile și ajută la lupta împotriva hemoroizilor. Spre exemplu, sucul sau smoothie-ul din spanac, pătrunjel, frunze de țelină, banane și mere are rol detoxifiant și ajută la combaterea constipației care poate agrava boala hemoroidală. În plus, astfel de sucuri din fructe și legume pot să conțină și iaurt, singurul produs lactat care ajută la reglarea tranzitului intestinal.

Merele pot fi folosite și în amestec cu afinele, murele sau cireșele pentru a pregăti un suc cu proprietăți curative. Acestea conțin compuși activi care reduc durerile și umflăturile venelor hemoroidale și consolidează vasele de sânge prin acțiunea compușilor activi (antociani și proantociani) pe care îi au în compoziție. Pentru prepararea acestor sucuri merele trebuie curățate, dar este foarte important să mâncați coaja pentru că are în componență fibre alimentare extrem de importante.

Din coacăze roșii și negre se pot face sucuri bogate în vitamina C, rutin, minerale și acizi grași esențiali care pot ajuta la ameliorarea crizei hemoroidale și la controlul durerii provocate de dilatarea și iritabilitatea venelor rectale.