Importanța Consumului De Semințe, Fructe Și Legume Crude

seminte si fructe

Prin fierbere, coacere, prăjire sau congelare alimentele își pierd din vitamine și din proprietățile nutritive. Consumul de semințe, nuci, fructe sau legume este indicat persoanelor care suferă de hemoroizi pentru că acestea sunt bogate în fibre vegetale care au un efect reglator asupra tranzitului intestinal. Afecțiunile digestive cum ar fi diareea și constipația aduc o presiune suplimentară și irită venele rectale inflamate, de aceea ele trebuie prevenite prin alegerea unei diete adecvate.

Salatele de crudități reprezintă o variantă excelentă pentru a asigura cantitatea zilnică de fibre necesară organismului. Femeilor sub 50 de ani li se recomandă un consum de 25 de grame de fibre, iar celor peste 50 le este indicat să consume 21 de grame zilnic. Doza zilnică de fibre recomandată bărbaților sub 50 de ani este 38 de grame, iar cei peste 50 de ani ar trebui să consume 30 de grame de fibre.

Pentru a ajunge la doza indicată de fibre, salatelor de legume le pot fi adăugate semințe de dovleac, floarea soarelui și susan. Acestea fiind și o sursă importantă de fier. Pentru ca salatele de legume să își îndeplinească rolul preventiv, ele se prepară folosind uleiuri care conțin grăsimi sănătoase extrase din măsline, sâmburi de struguri sau semințe de cânepă.

Gustările preambalate foarte sărace în fibre pot fi înlocuite de fructe. În plus, fructele pot contribui la necesarul zilnic de minimum 2 litri de lichide. Fructele pot fi stoarse sau mixate pentru a fi transformate în băuturi cu un conținut ridicat de fibre și vitamine.