Cum Influențează Ghimbirul, Ceapa Și Usturoiul Hemoroizii

Ghimbir, Ceapa, Usturoi

În criza hemoroidală este important să se acționeze de la primele simptome, dar prevenția e la fel de importantă ca și tratamentul. Prin consumul de alimente bogate în fibre însoțit de o hidratare corespunzătoare (minimul 2 litri de lichide pe zi), se elimină riscul apariției afecțiunilor digestive care pot cauza apariția hemoroizilor.

Din dieta persoanelor care suferă de hemoroizi nu ar trebui să lipsească ceapa, usturoiul și ghimbirul, dar acestea ar trebui consumate cu moderație. Atât ghimbirul, cât și ceapa sau usturoiul ajută la prelucrarea fibrinei. Fibrina este o substanță naturală pe care organismul o folosește pentru repararea fisurilor sau a rănilor din țesuturi, organe sau artere. Cu toate acestea, atunci când consumul lor este foarte ridicat se pot crea depozite prea mari de fibrină care provoacă inflamarea arterelor și mai ales a venelor hemoroidale.

Ghimbirul poate fi adăugat în cantități mici în prăjituri de morcov preparate cu făină neagră, în ceai sau în băuturi răcoritoare. Ceapa și usturoiul pot fi consumate atât crude, cât și în mâncărurile gătite. În plus, toate aceste trei alimente sunt un remediu bun și în cazul virozelor respiratorii.