De Ce Ar Trebui Să Evitați Cofeina Dacă Suferiți De Hemoroizi

cafea

Mulți dintre noi nu și-ar dori să își imagineze diminețile fără o ceașcă de cafea.

În ciuda faptului că această băutură are un gust bun, o aromă deosebită și este o sursă garantată de energie, cafeaua poate agrava durerea și neplăcerile create de hemoroizi.

În primul rând, trebuie luat în considerare faptul că orice înlocuitor al cafelei, are același efect asupra hemoroizilor. Băuturile pe bază de cofeină consumate în cantități mari, indiferent dacă este vorba de ceai negru sau verde, nuci de cola, cacao sau băuturi carbogazoase și energizante, ar trebui evitate mai ales în criza hemoroidală.

Băuturile care conțin cofeină au proprietăți diuretice și stimulează peristaltismul intestinal, dar în exces acestea pot constipa sau pot provoca diaree. Aceste afecțiuni digestive solicită în mod excesiv zona rectală, vasele de sânge inflamându-se, cauzând astfel apariția hemoroizilor sau agravând durerea și disconfortul din timpul crizei hemoroidale. Consumul cantităților mari de cafea duce la iritarea hemoroizilor și la întreruperea procesului de vindecare.

Mai ales în timpul crizelor hemoroidale, ar trebui să renunțați la cafea, iar acest lucru poate fi destul de dificil. De aceea este important să adoptați un comportament preventiv, diminuând cantitățile de cafea băute zilnic sau optând pentru un ceai fără cofeină dimineața. Băuturile care conțin cofeină pot duce la deshidratare, deci nu ar trebui să uitați de importanța consumului de lichide pentru a nu declanșa criza hemoroidală.