exercitii fizice hemoroizi

Exerciții fizice împotriva hemoroizilor

Prezența sportului în viața noastră aduce multiple beneficii asupra stării generale de sănătate, fizică și psihică. Activitatea fizica stimulează sănătatea cardiovasculară, respiratorie, îmbunătățește tonusul muscular și imunitatea, ajută la eliminarea surplusului de greutate și multe altele. De asemenea, exercițiile fizice ajută și la îmbunătățirea tranzitului intestinal, putând fi o măsură de prevenire a hemoroizilor.

Cum ne ajută exercițiile fizice în lupta cu hemoroizii?

Apariția hemoroizilor este cauzată de inflamarea venelor din zona anorectală. Unul dintre motivele principale ce duce la apariția bolii hemoroidale este constipația. Exercițiile fizice pentru hemoroizi au ca scop îmbunătățirea tranzitului intestinal și, implicit, prevenirea constipației. De asemenea, activitatea fizică ajută la întărirea musculaturii și la îmbunătățirea fluxului sanguin.

Exerciții benefice pentru boala hemoroidală

Majoritatea exercițiilor de tip cardio pot fi eficiente în prevenirea și tratarea bolii hemoroidale. Alergarea ușoară, pe bandă sau în aer liber, înotul, mersul pe jos sunt doar câteva dintre exercițiile fizice recomandate pentru hemoroizi. De asemenea, Yoga sau exercițiile Kegel ajută la prevenirea apariției hemoroizilor sau chiar la vindecarea lor.

Exerciții nerecomandate pentru hemoroizi

Dacă suferi de hemoroizi, este important să eviți sporturile ce creează presiune pe zona anală, cum ar fi călăria, cycling-ul sau exercițiile fizice cu greutăți. Aceste activități pot crea disconfort sau pot agrava starea bolii și, drept urmare, sunt de evitat.

Exercițiile fizice sunt, în general, benefice pentru persoanele care suferă de hemoroizi, dar este important să te informezi înainte de a practica un anumit sport. Află mai multe despre îmbinarea sportului cu boala hemoroidală în articolele următoare: