Obiceiuri Alimentare Care Îți Inflamează Hemoroizii

Alimente Contraindicate la Hemoroizi

Atunci când suferi de hemoroizi obiceiurile tale alimentare precum și stilul de viață se schimbă. Iată câteva alimente pe care trebuie să le eviți pentru a reduce riscul inflamării hemoroizilor.

– proteine simple – atunci când consumi proteine, încearcă pe cât posibil să le asociezi cu fibre. Dacă asocierea lor este dificilă, apelează la un supliment alimentar care să-ți substituie deficitul de fibre.

– laxative – deși laxativele par o idee bună pentru a evita constipația, acestea rezolvă problema pe moment, netratând cauza acesteia.

– alcoolul – consumul de alcool este total neindicat atunci când suferi de hemoroizi deoarece îți deshidratează corpul, fapt care conduce la constipație.

– alimentele procesate – acestea sunt cele care se remarcă printr-o cantitate mare de conservanți și condimente, puține nutrimente și multă sare. Toți acești factori duc la o digestie înceată și la constipație.

– produsele lactate – acestea nu provoacă de obicei constipație, dar ele pot contribui la disconfortul abdominal în timpul crizelor hemoroidale. Produsele lactate facilitează apariția gazelor care pot duce la crampe greu de suportat atunci când hemoroizii sunt inflamați.

– sarea – cauzează retenția de apă și umflarea țesuturilor.

– alimentele prăjite – acestea pot afecta hemoroizii în două feluri: în primul rând sunt greu de digerat, ceea ce îngreunează și tranzitul intestinal.

– mâncarea picantă – irită colonul și provoacă dureri și inflamații.

– alimente bogate în fier – acestea provoacă constipație, un efect de evitat în timpul crizelor hemoroidale.