EFECTE EMOŢIONALE

Boala hemoroidală este asociată cu o serie de simptome care pot duce la imposibilitatea efectuării sarcinilor zilnice, ceea ce poate genera stări de frustrare.

Având în vedere natura simptomelor (sângerare rectală, mâncărime, iritație sau durere în zona anală), cei afectați se pot rușina și se întâmplă să nu găsească persoane cu care să își împărtășească problemele, ceea ce duce în final la un sentiment de izolare.

În criza hemoroidală chiar și statul jos poate fi extrem de dureros, iar pentru cei care trebuie să stea pe scaun în timpul programului de muncă durerea este însoțită de sentimente de frustrare și neputință. În astfel de cazuri este important să cereți ajutorul celor din jur, împărțind sarcinile de lucru.

Chiar dacă rușinea vă împiedică să le spuneți colegilor sau prietenilor despre boala hemoroidală, este recomandat să găsiți o persoană în care aveți încredere, căreia să îi vorbiți despre problemele dumneavoastră. Vorbind cu o rudă apropiată, cu un prieten sau cu un medic veți îndepărta sentimentul de izolare.

Apariția crizei hemoroidale poate fi neașteptată și poate afecta planurile făcute cu mult timp înainte. Având un regim echilibrat bogat în fibre, consumând lichide, făcând sport, având o igienă adecvată și evitând situațiile stresante, inflamarea hemoroizilor poate fi prevenită. Mai mult decât atât, stilul de viață sănătos adoptat va avea efecte benefice asupra întregului organism.

© Copyright 2020