CRIZA HEMOROIDALĂ

Criza hemoroidală reprezintă agravarea simptomelor și, în funcție de măsurile curative luate după instalarea acestora, poate să varieze în severitate sau durată. Criza hemoroidală poate fi asociată stresului, dietei sau tulburărilor digestive (diaree sau constipație).

Printre factorii care favorizează apariția sau agravarea bolii hemoroidale se numără: sarcina sau nașterea, ciroza hepatică, colita, hipertrofia de prostată, tusea cronică, obezitatea, sedentarismul, ridicarea greutăților sau contactul sexual anal.

Cele mai frecvente simptome în acest caz sunt durerea, mâncărimea, senzația de arsură sau sângerarea.

De la prima apariție a simptomelor crizei hemoroidale, trebuie să acționați prompt instituind un regim igieno-dietetic adecvat completat cu tratament local constând în aplicarea de supozitoare şi/sau creme cu efect antiinflamotor şi analgezic.

Băile scurte (10-15 minute) de şezut cu apă calduţă pot ameliora durerea şi îmbunătăţi circulaţia sangvină locală. Băile de şezut cu apă caldă nu sunt indicate în cazul sângerărilor. Dacă simptomatologia nu se ameliorează în urma tratamentului în timp de 4-6 zile, se recomandă consultul medical!

 • Cum sa iti tii sub control crizele hemoroidale

  Cum sa iti tii sub control crizele hemoroidale

  Boala hemoroidală este una dintre cele mai răspândite afecțiuni de natură neinfecțioasă. Durerile din timpul crizelor pot fi de diferite intensități, însă câteva dintre sfaturile de mai jos vă pot ajuta să le țineți sub control.

   
 • Recomandari pentru un somn linistit

  Recomandari pentru un somn linistit

  A găsi o poziție confortabilă când suferi de hemoroizi poate fi o adevărată provocare. Somnul este afectat și calitatea vieții scade atunci când durerile apar.

   
 • Hemoroizii in timpul sarcinii

  Hemoroizii in timpul sarcinii

  Când sarcina apare, de cele mai multe ori și hemoroizii își fac simțită prezența. Dacă ai probleme cu constipația, hemoroizii sunt aproape asigurați, deoarece bolul alimentar dur exercită presiune pe vene și le provoacă inflamarea

   
 • Hemoroizii pediatrici

  Hemoroizii pediatrici

  Chiar dacă hemoroizii afectează peste 75% din populația adultă, uneori și cei mici se pot confrunta cu această afecțiune.

   
© Copyright 2020