CÂND TE DUCI LA DOCTOR

Cel mai frecvent simptom care ne trimite la doctor este rectoragia (sângerarea anală). Sângele se poate evidenţia pe hârtia igienică, în vasul de toaletă sau ambele.

Prolapsul hemoroidal care se reduce spontan sau manual este de asemenea un motiv frecvent de solicitare a unei consultaţii.

Primul lucru pe care îl va face specialistul va fi excluderea unor patologii care au simptomatologie asemănătoare: fisura anală (ulceraţie la nivelul anusului, complicaţie a hemoroizilor netrataţi), boli inflamatorii intestinale, proctita, tumori maligne sau benigne.

Diagnosticul hemoroizilor se efectuează prin: anamneză (discuţia medic-pacient),analiza simptomatologiei descrise, semne clinice, palpare, o serie de investigaţii pe care medicul le va considera necesare.

Hemoroizii reprezentând componente normale ale organismului uman necesită măsuri terapeutice doar în prezenţa simptomatologiei.

Boala hemoroidala cuprinde perioade de ”linişte” şi perioade în care simptomatologia este prezentă. Apariţia intermitentă a simptomelor sau exacerbările acute sunt determinate de diverşi factori: constipaţie, abuz de condimente, statul prelungit pe scaun. Nu există o corelaţie între mărimea hemoroizilor şi manifestarea lor clinică sau severitatea simptomelor.

Hemoroizii afectează calitatea vieții. Adoptarea unui tratament adecvat este necesar pentru ameliorarea simptomatologiei şi prevenirea complicaţiilor: suprainfecţii, necroză, tromboflebită la distanţă.

 • Cum sa iti tii sub control crizele hemoroidale

  Cum sa iti tii sub control crizele hemoroidale

  Boala hemoroidală este una dintre cele mai răspândite afecțiuni de natură neinfecțioasă. Durerile din timpul crizelor pot fi de diferite intensități, însă câteva dintre sfaturile de mai jos vă pot ajuta să le țineți sub control.

   
 • Recomandari pentru un somn linistit

  Recomandari pentru un somn linistit

  A găsi o poziție confortabilă când suferi de hemoroizi poate fi o adevărată provocare. Somnul este afectat și calitatea vieții scade atunci când durerile apar.

   
 • Hemoroizii in timpul sarcinii

  Hemoroizii in timpul sarcinii

  Când sarcina apare, de cele mai multe ori și hemoroizii își fac simțită prezența. Dacă ai probleme cu constipația, hemoroizii sunt aproape asigurați, deoarece bolul alimentar dur exercită presiune pe vene și le provoacă inflamarea

   
 • Hemoroizii pediatrici

  Hemoroizii pediatrici

  Chiar dacă hemoroizii afectează peste 75% din populația adultă, uneori și cei mici se pot confrunta cu această afecțiune.

   
© Copyright 2020