Căutare
Căutare

Sporturi care pot cauza
apariția hemoroizilor

Sporturi care pot cauza
apariția hemoroizilor

Calarit sportiv - Sporturi care duc la aparitia hemoroizilorExercițiile fizice sunt recomandate tuturor persoanelor indiferent de vârstă, cu toate acestea există afecțiuni care se pot agrava sau chiar pot fi provocate de practicarea neadecvată a anumitor sporturi. În boala hemoroidală se recomandă evitarea sporturilor care implică aplicarea unei presiuni suplimentare asupra zonei rectale.

Echitația, ciclismul, motociclismul, sporturile care presupun ridicarea de greutăți, dar și genoflexiunile pot provoca hemoroizi sau pot duce la încetinirea procesului de vindecare dacă sunt practicate în timpul crizelor hemoroidale. În timpul efectuării exercițiilor fizice care provoacă presiune suplimentară la nivelul vaselor de sânge din zona abdominală și rectală se recomandă să consumați multe lichide și să alegeți îmbrăcăminte și lenjerie din materiale care nu irită.

Totuși, persoanelor care suferă de hemoroizi li se recomandă efectuarea exercițiilor fizice pentru că acestea duc la o îmbunătățire a stării emoționale, ajută la pierderea în greutate și sunt o bună metodă de combatere a sedentarismului. Stresul, obezitatea și statul pe scaun perioade lungi de timp favorizând apariția crizei hemoroidale.

Posted in Sport, Stil de viata