Recomandări Pentru O Igienă Delicată

despre igiena

În criza hemoroidală sensibilitatea și iritabilitatea zonei anale sunt foarte ridicate, de aceea contactul cu această zonă trebuie să fie delicat. Orice factori externi pot contribui la agravarea simptomelor de durere, iritare sau mâncărime, dar luând măsuri preventive și curative senzația neplăcută de la nivelul zonei anale poate fi ameliorată semnificativ.

În criza hemoroidală se recomandă băile de șezut timp de 10-15 minute. Apa trebuie să fie călduță, în niciun caz fierbinte, iar pentru un efect calmant puteți folosi ceai de mușețel, dar este important să îl lăsați să se răcească până ajunge la o temperatură potrivită. În cazul hemoroizilor care au ca simptom sângerarea se interzice baia de șezut.

Zona anală fiind sensibilă, în criza hemoroidală trebuie folosit un săpun cu ph neutru care să nu irite suplimentar. În plus, hârtia igienică folosită nu ar trebui să fie colorată sau parfumată, iar ștergerea ar trebui făcută printr-o tamponare delicată, nu prin frecare. Și lenjeria poate intra în contact cu zona anală, iar recomandabil este să se opteze pentru bumbac, evitându-se materialele sintetice.