Importanța Băii De Șezut În Boala Hemoroidală

baie de sezut

Băile de șezut fac parte din tratamentul împotriva hemoroizilor care poate fi realizat la domiciliu. Indiferent dacă este vorba de hemoroizi interni sau externi, baia de șezut este foarte importantă pentru igiena locală, dar în același timp are un efect calmant și contribuie la diminuarea venelor dilatate din zona anală și rectală, dar și la reducerea mâncărimii și iritației.

Pentru baia de șezut este strict interzisă apa fierbinte, baia se face în apă călduță și nu trebuie să dureze mai mult de 10-15 minute. Pentru a-și face efectul mult mai bine se recomandă ca genunchii să fie poziționați în dreptul pieptului. Baia de șezut poate fi realizată într-un vas de dimensiuni mari sau chiar în cadă. După baie, folosiți un prosop moale din material textil sau din hârtie pentru uscare, tamponând cu atenție zona anală pentru a nu contribui la iritarea suplimentară a hemoroizilor.

Pentru ca acțiunea antiinflamatoare și calmantă să fie mai puternică se recomandă ca băile să fie efectuate cu ceai de mușețel, gălbenele, coada șoricelului, coada calului, mărul lupului sau lumânărică. Toate aceste ceaiuri vor avea un efect curativ asupra hemoroizilor și atunci când sunt băute. Mai mult decât atât, ele vor spori nivelul de hidratare al organismului, prevenind criza hemoroidală.