Căutare
Căutare

De ce apar hemoroizii
în timpul sarcinii

De ce apar hemoroizii
în timpul sarcinii

Femeie gravida. De ce apar hemoroizii in timpul sarcinii

În timpul sarcinii organismul femeii trece printr-o serie de modificări fiziologice care creează o predispoziție pentru dezvoltarea hemoroizilor.

Din acest motiv, odată cu apariția primelor simptome de usturime, iritație, durere sau sângerare, este indicat consultul ginecologic pentru a găsi cele mai bune metode de tratament.

Cauzele pentru care hemoroizii apar la femeile gravide sunt variate.

Unul dintre motive este presiunea abdominală care crește odată cu avansarea sarcinii.
Dimensiunea mărită a uterului gravid aplicând o presiune suplimentară asupra venelor hemoroidale în special în al treilea trimestru. O altă cauză a apariției hemoroizilor este relaxarea progresivă a musculaturii din zona anorectală pe măsură ce fătul crește și apasă pe venele poziționate sub uter. În plus, cantitatea de sânge din corpul femeii crește în timpul sarcinii, ducând la creșterea presiunii din interiorul vaselor sanguine.

O altă cauză foarte comună a formării hemoroizilor este faptul că sarcina cauzează foarte frecvent constipație. În astfel de situații se recomandă o dietă bogată legume, fructe și cereale integrale sau produse făinoase nerafinate și consumul a minimum doi litri de lichide în fiecare zi. Fibrele alimentare și lichidele cresc volumul și hidratarea scaunelor și diminuează presiunea din interiorul colonului.