Căutare
Căutare

Consumul de lactate
în criza hemoroidală

Consumul de lactate
în criza hemoroidală

Branza si produse lactate cand ai hemoroizi

Produsele lactate pot duce la constipație și pot agrava boala hemoroidală. Consumul de lactate nu este o cauză în sine pentru constipație, dar contribuie la disconfortul în timpul constipației.

Produsele de origine animală grase, cum ar fi smântâna, cașcavalul sau brânzeturile rafinate nu sunt recomandate pentru persoanele care suferă de hemoroizi sau care sunt afectate frecvent de constipație. Mai mult decât atât, este indicat ca brânzeturile să fie scoase din alimentație sau să fie consumate doar cel mult o dată pe săptămână și în cantități foarte reduse.

În cazul în care se consumă brânzeturi, acestea trebuie să fie însoțite de alimente bogate în fibre care pot combate efectele negative. Produsele făinoase din cereale rafinate, carnea și ouăle nu trebuie consumate împreună cu brânzeturile pentru că vor cauza constipație fiind sărace în fibre.

Există și produse lactate care pot fi consumate fără riscul de a agrava criza hemoroidală. Iaurtul contribuie la asigurarea unei digestii normale, iar atunci când nu există afecțiuni digestive, riscul apariției hemoroizilor este diminuat. În plus, iaurtul în combinație cu cerealele integrale cresc volumul și hidratarea scaunelor și diminuează presiunea din interiorul colonului.