Căutare
Căutare

Condimentele în timpul
crizelor hemoroidale

Condimentele în timpul
crizelor hemoroidale

condimente recomandate daca ai hemoroizi

Dieta are o contribuție importantă în instalarea crizei hemoroidale și spre deosebire de alți factori declanșatori poate fi controlată cu ușurință.

O alimentație echilibrată poate preveni apariția hemoroizilor sau poate face ca procesul de vindecare să decurgă mult mai rapid. Condimentele nu trebuie eliminate în totalitate din alimentație, dar trebuie evitate cele picante care produc iritarea tractului digestiv.

Alimentele puternic condimentate cu piper, boia dulce sau picantă, curry ori alte condimente indiene, dar și muștarul iute, ketchup-ul picant, ardeii iuți pot cauza inflamarea vaselor de sânge și irită mucoasa rectală, iar astfel de efecte pot agrava criza hemoroidală. Sarea trebuie eliminată pe cât posibil din alimentația persoanelor care suferă de hemoroizi pentru că nivelul crescut de sodiu duce la creșterea presiunii arteriale și contribuie la inflamarea venelor rectale.

Există totuși și condimente care nu afectează negativ sănătatea organismului. Mărarul, busuiocul, cimbrul, coriandrul, turmericul sau menta sunt doar câteva dintre condimentele care nu irită tractul digestiv inferior și care pot fi folosite fără a cauza probleme. Pentru a nu agrava boala hemoroidală se recomandă ca acestea să facă parte dintr-o alimentație bogată în fibre (legume, fructe, cereale integrale). În plus, alegeți să consumați legume proaspete, fierte sau coapte, diminuați consumul de brânzeturi, carne, dulciuri, orez alb sau alimente procesate.

Dieta corespunzătoare din care lipsesc alimentele picante trebuie completată cu consumul a minimum doi litri de lichide în fiecare zi. Consumul de băuturi alcoolice, acidulate sau stimulante cum ar fi cafeaua, ceaiul negru și energizantele trebuie limitat.