Căutare
Căutare

Când te duci la doctor

Cel mai frecvent simptom care ne trimite la doctor este rectoragia (sângerarea anală). Sângele se poate evidenţia pe hârtia igienică, în vasul de toaletă sau ambele.

Prolapsul hemoroidal care se reduce spontan sau manual este de asemenea un motiv frecvent de solicitare a unei consultaţii.

Primul lucru pe care îl va face specialistul va fi excluderea unor patologii care au simptomatologie asemănătoare: fisura anală (ulceraţie la nivelul anusului, complicaţie a hemoroizilor netrataţi), boli inflamatorii intestinale, proctita, tumori maligne sau benigne.

Diagnosticul hemoroizilor se efectuează prin: anamneză (discuţia medic-pacient),analiza simptomatologiei descrise, semne clinice, palpare, o serie de investigaţii pe care medicul le va considera necesare.

Hemoroizii reprezentând componente normale ale organismului uman necesită măsuri terapeutice doar în prezenţa simptomatologiei.

Boala hemoroidala cuprinde perioade de ”linişte” şi perioade în care simptomatologia este prezentă. Apariţia intermitentă a simptomelor sau exacerbările acute sunt determinate de diverşi factori: constipaţie, abuz de condimente, statul prelungit pe scaun. Nu există o corelaţie între mărimea hemoroizilor şi manifestarea lor clinică sau severitatea simptomelor.

Hemoroizii afectează calitatea vieții. Adoptarea unui tratament adecvat este necesar pentru ameliorarea simptomatologiei şi prevenirea complicaţiilor: suprainfecţii, necroză, tromboflebită la distanţă.

 

 

Doctor pacient consultatie pentru hemoroizi

Colonoscopia este un examen medical menit să reliefeze anomaliile colonului și ale rectului. Procedura presupune inserția unui tub flexibil în interiorul re